dimecres, 30 de juny del 2010

Comencen dos nous cursos de disseny de webs per a entitats:

Aquesta setmana han començat dos nous cursos de disseny de webs per a entitats de Solsona. Hi prenen part un total de 13 associacions i centres escolars. És un servei gratuït que ofereixen les regidories de Participació i Comunicació de l’Ajuntament al conjunt del teixit associatiu local en el marc del Portal d’Entitats. Ho patrocina la Diputació de Lleida i hi col·labora el Punt Òmnia de Solsona.

Els cursos tenen una durada de 14 hores repartides en dues sessions setmanals durant tres setmanes i mitja. Des d’aquesta setmana i fins al 20 de juliol hi assistiran l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Solsonès, l’Associació de Jubilats i Pensionistes Estel del Solsonès, l’Aula d’Extensió Universitària, el Casal La Fura, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, el Club Patinatge Solsonès, l’Escola Bressol i l’AMPA, l’Escola Arrels de Primària, la Llar d’Infants d’Arrels, l’Orfeó Nova Solsona, el Solsona Patí Club i la UBIC.

A través d’aquests tallers s’aprèn a confeccionar els webs a partir d’una eina especialment dissenyada per a aquest tipus d’organitzacions i que ja utilitzen prop de 20.000 entitats d’arreu de l’estat. Tot i que els webs seran autònoms del Portal d’Entitats, les entitats aconseguiran una major difusió de les seves activitats i els serveis que ofereixen, ja que la informació d’aquest tipus que pengin a sengles pàgines es publicarà automàticament en el portal de l’associacionisme solsoní. Les entitats que hi participen disposen de l’allotjament gratuït.

Aquest projecte té la doble finalitat d’afavorir l’ús d’Internet per part del teixit associatiu solsoní i facilitar-li un canal de difusió de l’àmplia oferta d’activitats culturals, esportives, lúdiques i socials que posa a disposició del conjunt de la ciutadania. Per això s’utilitza una eina accessible per a qualsevol persona mínimament familiaritzada amb els entorns ofimàtics, però sense necessitat de coneixements de programació.