dilluns, 7 de juny del 2010

Un Corpus ... passat per aigua:


Fan ballar una final simbòlica dels gegants sota els porxos de la plaça Major.

El diumenge de Corpus a Solsona es va llevar amb pluja a primera hora i, malgrat el parèntesi concedit durant tot el matí, a quarts de dues de la tarda, un xàfec va irromprer la celebració mentre la mainada del ball de bastons desplegava la seva dansa. La gotellada va durar una hora, fet que ha va obligar el públic de la plaça Major a refugiar-se sota els porxos i a suspendre la dansa de l’àliga i els gegants. No obstant això, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona no va renunciar a interpretar la música dels gegants, també es va executar una singular traca i ja per finalitzar, es ballà una final simbòlica acompanyada de l’Orquestra Patinfanjàs sota els porxos. 

Tot i la pluja d’última hora, però, “el Corpus d’enguany ha registrat una bona assistència de públic”, tal com constata l’alcalde, David Rodríguez. I “la improvisació forçada en el tram final de la festa també ha tingut el seu encant”, afegeix. Igualment, per al macip major de l’Agrupació de Geganters, Pere Cuadrench, “podem estar contents, perquè no pensàvem que poguéssim fer el que hem fet”. “Cada any ens prepara alguna sorpresa el Corpus”, afirma.

Malgrat els canvis forçats en el desplegament de la imatgeria folklòrica, “el fet que els balladors del ball de bastons hagin aguantat estoicament sota la pluja fins a pronunciar el verset dedicat a la Mare de Déu ha estat una imatge molt bonica”, diu Pere Cuadrench.