dijous, 3 de juny del 2010

Aquesta és l'Agenda Cultural per al proper cap de setmana:

'Xavier Jounou, fill predilecte'

Plaça de Sant Joan
4 de juny, 22 h 
L'Ajuntament i una comissió integrada per diverses entitats organitzen un acte d'homenatge a l'alcalde finat el gener
Solsona ret un homenatge a Xavier Jounou i Bajo (1959-2010) amb motiu del seu nomenament, a títol pòstum, com a fill predilecte de la ciutat, la màxima distinció honorífica que pot atorgar l'Ajuntament. El consistori i les entitats amb les quals Jounou va estar més vinculat al llarg de la seva vida organitzen un muntatge escènic a la plaça de Sant Joan, que duu per títol Xavier Jounou, fill predilecte.
Hi prendran part l'Agrupament Escolta Pare Claret, l'Agrupació de Geganters, el Club Bàsquet Solsona, l'Esplai Riallera, el Grup de Teatre Lacetània, l'Orfeó Nova Solsona i ERC del Solsonès. Clourà l'acte una breu actuació musical a càrrec de Roger Mas. Així mateix, en el decurs d'aquest muntatge es projectarà un documental sobre la figura de l'alcalde traspassat el 13 de gener, realitzat per E2S Produccions, en què se'n fa un retrat des de les dimensions personal, política, institucional i associativa.
Per a més informació: https://www.ajsolsona.cat/ca/noticies/detall.aspx?IdNoticia=1639

CORPUS 2010

Del 3 al 6 de juny
Una tronada a la plaça Major ha anunviat avui, dijous, la celebració del Corpus, que manté els seus ingredients més tradicionals, amb la imatgeria folklòrica a l'eix central. La catifa de flors de la plaça de Palau, com sempre confeccionada per l'Agrupament Escolta Pare Claret, enguany es dedica al 50è aniversari de la segona època de l'Orfeó Nova Solsona. Consulteu tota la programació del Corpus al web www.solsonalafesta.net.






L'Ajuntament exposa els treballs de l'últim curs d'activitats de la gent gran

Sala cultural de l'Ajuntament (C/ Castell, 20)
Fins al 6 de juny, de dilluns a dijous, de 18 a 21 h, i de divendres a diumenge, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h

Coincidint amb la VII Setmana de la Gent Gran de Solsona, la sala cultural de l'Ajuntament es converteix per uns dies en un aparador dels treballs realitzats pels alumnes dels tallers de la gent gran de l'últim curs. S'hi poden veure mostres de decoració per a la llar, manualitats en paper, pintura i dibuix, estampació sobre roba, patchwork, labors, manualitats i peces de porcellana russa i treballs de bricolatge. Organitza aquesta mostra la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Solsona.

Teatre-fòrum al Casal de Cultura amb l'obra 'Doble jornada'

Sala d'actes del Casal de Cultura i Joventut (Passeig del Pare Claret)
11 de juny, 21 h - Entrada lliure
Solsona se suma enguany a la Setmana dels nous usos del temps de Lleida amb l’obra de teatre social Doble jornada, representada per la companyia La Comunicativa CTO i Gus Bas. Es durà a terme el divendres 11 de juny a les 9 del vespre a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut i l’entrada és gratuïta. Ho organitza la regidoria de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, el SIAD del Solsonès i l’Associació de Dones del Solsonès.
Doble jornada és un muntatge de teatre fòrum que convida els espectadors a intervenir i participar a l’obra, convertint-se’n en actor, per reflexionar sobre la realitat social que es posa en entredit. L’argument de l’espectacle entra fins al menjador d’una casa de qualsevol família pagesa per conèixer què viuen i què senten els personatges. Explica una història en què les tradicions mal enteses impossibiliten a dues dones fer realitat el futur que havien somniat.
Aquesta activitat s’emmarca en la Setmana dels nous usos del temps, una iniciativa de la Diputació de Lleida que té com a eix bàsic la resolució de les tensions provocades pels desequilibris entre el temps del treball, el de la vida quotidiana i el personal. Per a la regidora de Polítiques d’Igualtat, Encarna Tarifa, les accions encaminades a la conciliació dels tres temps requereixen una aposta conjunta dels agents institucionals, empresarials, sindicals i socials per “avançar envers una nova cultura en l’organització de la societat, fonamentada en la igualtat de gènere”.

7a Fira del Caçador de Solsona

Parc de la Mina
5 i 6 de juny
La Societat de Caçadors de Solsona i Comarca organitza una nova edició de la festa de la cinegètica del Solsonès
La 7a Fira del Caçador manté enguany el format d'edicions anteriors amb convocatòries lúdiques per al públic en general i amb expositors del camp de la cinegètica. És la convocatòria anual de més envergadura que organitza la Societat de Caçadors de Solsona i Comarca, amb la col·laboració de l'Ajuntament, i atrau visitants d'arreu del país.
Dissabte 5
21 h            Sopar popular per a tothom
21.30 h       Ball de nit amb el grup Crystal. Hi haurà rom cremat a la mitja part
Diumenge 6
9.30 h        Inauguració del recinte firal
10 h           Concurs de cant, organitzat per la Societat Ocellaire El Passerell, amb premi per als sis primers classificats de cada ploma
                 Exposició de races de gossos
17 h           Cloenda de la Fira