dimecres, 9 de juny del 2010

Agenda Cultural:

Creu Roja ofereix una xerrada sobre com estalviar a la llar.

Sala cultural de l'Ajuntament de Solsona (C/ Castell, 20)
Avui, 9 de juny, 16 h
Creu Roja del Solsonès organitza una xerrada per conscienciar la població de la importància de l'estalvi domèstic. Porta per títol "Aprendre a estalviar a la llar" i oferirà consells per consumir menys aigua i energia a casa i, al mateix temps, ser més respectuosos amb el medi ambient i contribuir a millorar la sostenibilitat del planeta. És una convocatòria oberta a tothom.

Un centenar de motos antigues procedents de tot el món fan parada a Solsona aquest divendres.

Places de la Catedral i de Palau
Divendres, 11 de juny, de 14.30 a 16 h
Estacionaran durant unes hores a les places de la Catedral i de Palau
Aquest divendres, dia 11, més d’un centenar de motos antigues d’arreu del món faran parada a Solsona en el marc del World FIVA Motorcycle Meeting 2010, que se celebra amb seu a Puigcerdà des d’avui i fins dissabte. És la primera vegada que un esdeveniment internacional d’aquestes característiques arriba a Catalunya. En la segona etapa, aquest divendres, és previst que les motos arribin a Solsona pels volts de 2/4 de 3 de la tarda. Per tal que en puguin gaudir solsonins i visitants, els vehicles s’exhibiran a les places de la Catedral i de Palau aproximadament fins a les 4. Per a més informació, podeu visitar la web: Trobada a Solsona


VI Setmana del Medi Ambient.

De l'11 al 13 de juny
El Grup de Natura del Solsonès organitza una exposició, la projecció d'un film, conferències i sortides per fomentar l'ecologisme
Per commemorar el Dia mundial del medi ambient, que es va celebrar dissabte, el Grup de Natura del Solsonès promou la VI Setmana del Medi Ambient amb el suport de l'Ajuntament de Solsona. Ha programat diverses sortides, una exposició de Fundació Terra que duu per títol “La casa dels negawats”, la projecció d’un documental i dues conferències-col·loqui. Enguany la temàtica principal girarà entorn el canvi climàtic. Els objectius d’aquestes activitats, que són totes gratuïtes, són fomentar valors ecològics i mediambientals, apropar al públic l’opinió d’experts per promoure una opinió crítica sobre el canvi climàtic i sensibilitzar la ciutadania sobre el respecte envers l’entorn.

TEATRE SOCIAL: 'Doble jornada'

Sala d'actes del Casal de Cultura i Joventut (passeig del Pare Claret)
11 de juny, 21 h - Entrada lliure
Solsona se suma enguany a la Setmana dels nous usos del temps de Lleida amb l’obra de teatre social Doble jornada, representada per la companyia La Comunicativa CTO i Gus Bas. Es durà a terme el divendres 11 de juny a les 9 del vespre a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut i l’entrada és gratuïta. Ho organitza la regidoria de Polítiques d’Igualtat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, el SIAD del Solsonès i l’Associació de Dones del Solsonès.
Doble jornada és un muntatge de teatre fòrum que convida els espectadors a intervenir i participar a l’obra, convertint-se’n en actor, per reflexionar sobre la realitat social que es posa en entredit. L’argument de l’espectacle entra fins al menjador d’una casa de qualsevol família pagesa per conèixer què viuen i què senten els personatges. Explica una història en què les tradicions mal enteses impossibiliten a dues dones fer realitat el futur que havien somiat.


Solsona vol batre el rècord en la IV Marató de donació de sang
Club Caixa Catalunya (av. Mare de Déu del Claustre, 14)
12 de juny, de 10 a 22 h
Solsona acull, per quart any consecutiu, la Marató de donació de sang, amb l'objectiu principal de sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous donants. Enguany l'organització vol batre el rècord almenys amb 300 donacions. Es durà a terme de 10 del matí a 10 de la nit, ininterrompudament, al Club Caixa Catalunya. L'acapte extraordinari es compaginarà amb una jornada festiva, gràcies a la participació de diverses entitats solsonines.

  • Servei de guarderia - ludoteca gratuïta (Creu Roja El Solsonès)
  • Regals i Sorteigs durant tot el dia de diversos obsequis (Banco Santander, Caixa de Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Catalunya, Caixa d'Estalvis del Mediterrani, La Caixa, Caixa Penedès, Ibercaja, Banc Sabadell, Caixa Manresa)

'La síndrome de Bucay' arriba al teatre solsoní

Teatre Comarcal (Vall Fred, 20)
13 de juny, 19 h - Entrada: 10 euros (a taquilla)
 
Bernat Quintana, Aida Oset i Xevi Gómez són el repartiment d'una comèdia agredolça dirigida per Joan Gallart
Arriba al teatre solsoní La síndrome de Bucay, després de l'èxit de taquilla experimentat a Barcelona i de pujar sobre escenaris d'arreu de Catalunya. És una comèdia escrita i dirigida per Joan Gallart amb un repartiment format per Bernat Quintana i Aida Oset, que interpretaven el Max i l'Eli d'El cor de la ciutat, respectivament, i Xevi Gómez. Explica la història d'un portalliteres que s'enamora d'una noia amb qui coincideix al bus i que llegeix un llibre de Jorge Bucay. La síndrome de Bucay parla de l'amor, les mentides, els secrets, els prejudicis i de com la literatura pot canviar les nostres vides. És una obra apta tant per a fans del mediàtic psicòleg i autor de nombrosos llibres d'autoajuda com per als seus detractors. Les entrades valen 10 euros i es vendran a taquilla a partir d'una hora abans de la funció.

Campionat de Catalunya Preinfantil Masculí de Basquetbol

Pavellons municipals d'esports (C/ Joaquim Blume)
12 i 13 de juny
Solsona acull per primera vegada unes fases finals de Catalunya
Solsona es converteix aquest cap de setmana en la seu del Campionat de Catalunya Preinfantil Masculí de Bàsquet, organitzat pel CB Solsona i la Federació Catalana de Basquetbol. Per primera vegada, la ciutat acull unes fases finals de Catalunya. Es disputaran dotze partits als dos pavellons municipals d'esports, en sessions de dissabte matí i tarda i diumenge al matí.


Memorial Xavier Jounou
El CB Solsona fa coincidir aquesta convocatòria per recordar la figura de Xavier Jounou, que va ser fundador del club, jugador, entrenador i president. Per això, aquest dissabte a 1/4 de 9 del vespre es realitzarà un petit memorial amb la participació de veterans i esportistes de l'entitat.
Diumenge a 2/4 de 2 es preveu dur a terme la cerimònia de cloenda i el lliurament de premis del Campionat de Catalunya Preinfantil.
Tota la informació de la final s'anirà actualitzant al web que s'ha creat per a l'ocasió: Campionats de Catalunya.