divendres, 11 de juny del 2010

L’Ajuntament cedeix locals del Casal de Cultura a totes les entitats en llista d’espera:

Hi tindran la seu social Òmnium Cultural, l’Associació de Dones, Creu Roja i Solsona Jove Ajuda.

Després de prop de dos anys sense disposar de sales buides, la regidoria de Cultura de Solsona en redistribuirà ara a quatre entitats que han cursat la sol·licitud d’un local i que estaven en llista d’espera. A partir de la setmana vinent podran ubicar la seu social en aquest equipament municipal Òmnium Cultural del Solsonès, l’Associació de Dones del Solsonès, Creu Roja del Solsonès i Solsona Jove Ajuda. Amb aquesta gestió es dóna resposta, de forma gratuïta, a totes les entitats que esperaven un local. Actualment la segona planta del Casal acull més d’una vintena d’entitats culturals, socials i esportives de la ciutat.

Les quatre sales que se cediran (les números 8, 20, 22 i 24) tenen unes dimensions d’entre 9 metres quadrats, la més petita, i 16 metres quadrats, la més gran. Totes elles han estat adequades pel conserge del Casal, que hi ha fet treballs de restauració del terra, repintat de les parets, arranjament del sostre amb plaques noves i reparació dels tancaments de les finestres, entre d’altres. L’assignació es durà a terme mitjançant un sorteig que es farà dimecres vinent a les 5 de la tarda al consistori.

Si bé tots els locals del Casal de Cultura ja tenien titulars, la regidora de Cultura, Sara Alarcón, explica que “se’n fa un seguiment de la freqüència d’ús per tal de garantir l’optimització de les instal·lacions municipals”. La regidoria va demanar a les entitats que feien molt poc ús o gens de les sales si estaven disposades a tornar-les a cedir a l’Ajuntament perquè poguessin ser redistribuïdes entre aquelles associacions que no tenen seu social. En aquest sentit, Alarcón agraeix la “bona predisposició de les quatre entitats que s’han avingut a fer aquest gest, que beneficia el teixit associatiu”.