dimarts, 15 de juny del 2010

Una trentena de solsonines participen en la transformació del rol femení a l’obra ‘Doble jornada’:

La regidoria de Polítiques d’Igualtat fa un balanç ‘excel·lent’ de l’activitat:

Una trentena de solsonins, 27 dels quals eren dones, van assistir divendres passat a l’obra de teatre social Doble jornada, representada a la sala d’actes del Casal de Cultura de Solsona per la companyia La Comunicativa. La regidoria de Polítiques d’Igualtat, organitzadora de l’activitat, en fa un balanç “excel·lent”, ja que “el públic solsoní s’hi va abocar de ple per transformar el paper de la dona i crear noves situacions i bones solucions”, segons destaca la regidora Encarna Tarifa. Una de les peculiaritats d’aquest muntatge era el format de teatre fòrum, en què es va convidar els assistents a convertir-se en actors i actrius de l’obra.

“La companyia va saber implicar el públic i crear un ambient familiar en el qual tothom va tenir ganes de participar”, assenyala Tarifa, satisfeta del resultat de l’obra, que reflexiona sobre la conciliació del temps del treball, el personal i el familiar de les dones. Fins i tot “es van posar a debat situacions que algunes assistents van testimoniar haver viscut”. Entre les reflexions finals motivades per Doble jornada, va quedar palesa “la necessitat que la dona rural té de cercar solucions per tenir un tracte digne i amb igualtat d’oportunitats per conciliar els seus diferents temps”, apunta Carme Bosch, agent d’igualtat de l’Ajuntament.

Per a Carme Bosch, va ser “una experiència innovadora” a través de la qual “es van compartir solucions dels problemes del dia a dia i es va traçar un camí transformador cap a la igualtat entre homes i dones”. Amb aquesta iniciativa Solsona es va adherir a la Setmana dels nous usos del temps de Lleida. Es va organitzar amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Solsonès i l’Associació de Dones del Solsonès.